poniedziałek, 15 kwietnia 2013
Jogurt naturalny
Warto jeść jogurty, ale te naturalne. Najzwyklejszy jogurt naturalny jest kopalnią wapnia, wspomaga również florę bakteryjną naszego układu pokarmowego. Jest w nim również dużo białka. Ma bardzo mało kalorii, bo zaledwie około 60. Jego kremowa konsystencja jest bardzo zbliżona do śmietany, dzięki temu z powodzeniem można ją zamieniać jogurtem. Jogurt naturalny jest o wiele zdrowszy od śmietany. Oczywiście jogurt ma inny smak, ale jest również smaczny. Jogurt naturalny jest świetną propozycją na śniadanie. Ja preferuje dodawanie do jogurtu owoców i zjedzenie go na śniadanie, jest to naprawdę dobre. Dlatego zachęcam do wymiany smakowych, pełnych barwników i mega kalorycznych jogurcików na zdrowy i pożywny jogurt naturalny.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz