Wiele razy robiłam batoniki musli. Mam sprawdzony i bardzo dobry przepis. Postnowiłam się nim z wami podzielić.
Składniki :
mleko skondensowane ( słodzone ) - jedna puszka
płatki owsiane - 250 g
mieszanka nasion ( dynia, słonecznik ) - 125 g
wiórki kokosowe - 75 g
żurawina lub rodzynki ( można też pół na pół ) - 100 g
fistaszki lub orzechy ( włoskie lub laskowe ) lub również można pół na pół - 120 g
Wykonanie :
Do dużej miski wsypać wszystkie składniki i dodać mleko skondnsowane. Wszystko dokładnie wymieszać i wlać do blachy na ciasto. Równomiernie rozprowadzić powstałą masę po całej blaszce. Włożyć do piekarnika, piec około 30 minut w temperaturze 120 stopni celcjusza. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu pokroić na batoniki. Powinno wyjść około 12 batoników. Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz