czwartek, 28 marca 2013

Zrób swoje batoniki musli

Wiele razy robiłam batoniki musli. Mam sprawdzony i bardzo dobry przepis. Postnowiłam się nim z wami podzielić. 

Składniki :

mleko skondensowane ( słodzone ) - jedna puszka 
płatki owsiane - 250 g
mieszanka nasion ( dynia, słonecznik ) - 125 g
wiórki kokosowe - 75 g
żurawina lub rodzynki ( można też pół na pół ) - 100 g
fistaszki lub orzechy ( włoskie lub laskowe ) lub również można pół na pół - 120 g

Wykonanie : 

Do dużej miski wsypać wszystkie składniki i dodać mleko skondnsowane. Wszystko dokładnie wymieszać i wlać do blachy na ciasto. Równomiernie rozprowadzić powstałą masę po całej blaszce. Włożyć do piekarnika, piec około 30 minut w temperaturze 120 stopni celcjusza. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu pokroić na batoniki. Powinno wyjść około 12 batoników. Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz